De spelers van Cambuur juichen na de vroege 1-0

Cambuur beste in enerverende Friese derby

SC Cambuur heeft zijn eerste overwinning van 2015 geboekt. In een enerverende Friese derby won het met 2-1 van sc Heerenveen, dat zijn eerste nederlaag in negen wedstrijd leed.

De eerste acht minuten stonden bol van het spektakel en leverden al drie treffers op. Na een prachtige actie van Mikhael Rosheuvel op rechts, zette Sander van de Streek Cambuur op voorsprong, Luciano Slagveer maakte na goed doorzetten van Mark Uth de 1-1 en Van de Streek tekende met een bekeken schuiver voor de 2-1.

In het vervolg van de eerste helft was Van de Streek dicht bij zijn derde treffer (zijn schot werd gestopt door Kristoffer Nordfeldt) en claimde het sterkere Cambuur vergeefs een penalty bij vermeend hands van Kenneth Otigba.

Kristoffer Nordtfeldt is kansloos op de inzet van Sander van der Streek: 1-0
    Luciano Slagveer snoert de Cambuur-fans voor even de mond door 1-1 te maken
    Sander van de Streek

Gelijkmaker blijft uit

Voor de rust moet Heerenveen het hebben van counters, waarbij Uth voor gevaar zorgde. De Duitser schoot een keer naast en zag ook een inzet gestopt worden door doelman Leonard Nienhuis.

Na de pauze kwam Heerenveen beter in de wedstrijd, maar aanvankelijk leverde dat weinig gevaar op. Aan de andere kant kreeg Cambuur bij een counter wel een grote kans, maar Furdjel Narsingh rakelings naast.

Naarmate de tweede helft vorderde nam de druk van Heerenveen toe. Otigba zag een kopbal naast gaan en invaller Henk Veerman schoot uit een voorzet van Slagveer voorlangs. In de slotfase leek Younes Namli een gouden wissel te worden toen hij vrij voor Nienhuis opdook, maar de doelman bracht redding. Ook Uth was vlak voor tijd nog kansrijk, maar de gelijkmaker bleef uit.