Jean Julien Rojer
NOS Sport

Op Valentijnsdag praat Rojer over ex-en

Het klapstuk op de slotdag van het ABN Amro-toernooi in Rotterdam is natuurlijk de finale tussen Tomás Berdych en Stan Wawrinka, maar ook de dubbelspelfinale heeft met Jean-Julien Rojer een leuk affiche.

De speler van het Nederlandse Davis Cup-team plaatste zich zaterdag ten koste van Robin Haase voor de eindstrijd. Op Valentijnsdag. Alle reden dus voor een dubbel feestje met zijn vriendin. Maar terwijl zij op de gang wacht, heeft Rojer in de mixed-zone zijn mond vol over ex-partners.

Voor de duidelijkheid: geen partners in de liefde, maar in het dubbelspel. "Ik heb net tegen Robin gespeeld, met wie ik natuurlijk in de Davis Cup speel", legt Rojer uit. "En in de vorige twee ronden speelde ik tegen mijn oude partner en de voormalig partner van mijn huidige partner. Allemaal ex-en dus."

Door dit alles heb ik hier nog geen lekkere wedstrijd gespeeld.

Jean-Julien Rojer

Vriend en vijand

Volgt u het nog? Rojer begon het toernooi met een overwinning op Robert Lindstedt, de voormalig partner van Horis Tecau, die nu al anderhalf jaar aan de zijde van Rojer staat. In de tweede ronde won Rojer van Aisam-Ul-Haq Qureshi, met wie hij een duo vormde voor zijn samenwerking met Tecau.

"Zo heeft iedere wedstrijd wel een verhaal. Maar door dit alles heb ik nog geen wedstrijd lekker gespeeld", bekent de op Curaçao geboren dubbelspelspecialist. "Het is lastig om tegen iemand te spelen me wie je veel getraind hebt en die ook precies weet wat je gaat doen."

Op de baan worden al die bekenden even de vijand. "Het voelt een beetje vreemd. Je denkt daar toch bij na: weet hij wat ik nu ga doen? Maar na de wedstrijd is alles weer hetzelfde. Voor ons is het part of the job."

Jean Julien Rojer staat tegenover zijn Davis Cup-maatje Robin Haase

Speech

Vorig jaar verloren Rojer en Tecau de finale in Ahoy. Dit keer moet de titel van hen zijn. In de finale tegen Jamie Murray en John Peers kan Rojer in ieder geval vrijuit spelen, want met geen van hen heeft hij een verleden.

Als Rojer de titel pakt, heeft hij een verrassing in petto voor de toeschouwers in Ahoy. "Dan ga ik in het Nederlands speechen", sluit hij af met een knipoog.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl