Mikaela Shiffrin passeert een poortje tijdens haar run
NOS Sport

Shiffrin prolongeert wereldtitel op slalom

De 19-jarige Mikaela Shiffrin heeft bij de WK skiën haar wereldtitel op de slalom geprolongeerd. De Amerikaanse bleef in Beaver Creek Frida Hansdotter (zilver) en Sarka Strachova (brons) voor.

Shiffrin was donderdag nog als achtste geëindigd op de reuzenslalom, maar op haar favoriete onderdeel liet ze direct haar klasse zien. De olympisch kampioene was in de eerste run al 0,40 sneller dan de Zweedse WB-leidster Hansdotter.

Technisch parcours

"Het is een technisch parcours en dat ligt mij uitstekend. Ik heb de afgelopen weken veel getraind op zachte sneeuw en dat komt in de tweede run nog goed van pas", aldus Shiffrin halverwege.

De Amerikaanse maakte ook in de tweede run de verwachtingen waar. Ze verloor in het bovenste deel nog veel tijd, was zelfs even langzamer dan Hansdotter, maar sloeg onderin alsnog haar slag. Met een totaaltijd van 1.38,48 was Shiffrin 0,34 sneller dan Hansdotter en 0,77 dan Strachova.

Ligety

Shiffrin liet weten dat Ted Ligety, die vrijdag de Amerikanen hun eerste goud van deze WK bezorgde, wel wat druk had weggenomen. "Het eerste wat ik gisteren dacht was: yes, Ted gaat hier winnen. Het tweede wat ik dacht was: bedankt dat je ons eindelijk goud hebt bezorgd".

Voor Shiffrin is het de vierde overwinning van dit seizoen. Ze won de WB-wedstrijden in Sölden (reuzenslalom), Kühtai (slalom) en Zagreb (slalom).

Shiffrin pakt WK-goud in Beaver Creek

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl