Onderzoek op de plek van de aanrijding in Ter Apel
NOS Nieuws

Carnaval Ter Apel aangepast na fataal ongeluk

In Ter Apel is vandaag een aangepast carnavalsprogramma na het dodelijke ongeluk van gistermiddag. Een 33-jarige vrouw kwam om het leven toen een auto het publiek inreed bij een carnavalsoptocht.

Vijf mensen raakten gewond, onder wie de ouders van de vrouw. Ook raakten de twee inzittenden van de auto (83 en 81) gewond.

Op Facebook schrijft carnavalsvereniging De Kloosterwiekers dat het kindercarnaval en de prijsuitreiking vandaag wel doorgaan, maar in aangepaste vorm.

Na het ongeluk gisteren werden de feestelijkheden van zaterdag afgelast. "We betreuren dit zeer, maar uit respect voor de slachtoffers en de nabestaanden is dit de enige juiste beslissing", schreef de gemeente Vlagtwedde. Het besluit werd genomen na overleg met de carnavalsverenigingen De Bultruters en De Kloosterwiekers.

'Onwel geworden'

De politie gaat ervan uit dat de chauffeur van de auto onwel is geworden. Hij reed het publiek in na tegen een praalwagen te zijn gebotst.

Volgens de gemeente zullen de carnavalsverenigingen een regeling treffen voor de verkochte kaarten voor het afgelaste feest van gisteravond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl