Juan Carlos
NOS Nieuws

Juan Carlos in beroep tegen vaderschapstest

De Spaanse oud-koning Juan Carlos heeft beroep aangetekend tegen een besluit van de rechter over een vaderschapstest. De Belgische Ingrid Sartiau wil de voormalige vorst tot een DNA-test dwingen om te bewijzen dat Juan Carlos haar vader is.

De rechter oordeelde vorige week dat er genoeg aanleiding was om de zaak door te laten gaan, al moest Sartiau nog wel met meer bewijs komen. De advocaten van Juan Carlos zijn tegen dat besluit in beroep gegaan en proberen met een lijvig dossier de zaak van Sartiau onderuit te halen, meldt El Mundo.

Sartiau eiste al in 2012 dat de rechter Juan Carlos zou dwingen tot een vaderschapstest. Op dat moment was hij als koning echter nog onschendbaar. Toen Juan Carlos vorig jaar aftrad, kon de procedure worden hervat.

Halfbroer

Volgens Sartiau heeft Juan Carlos in de jaren zestig het bed gedeeld met haar moeder, die toen op vakantie was aan de Costa del Sol. Het slippertje zou niet op zichzelf staan: ook een Spaanse man denkt dat Juan Carlos zijn vader is.

Hoewel de rechter het verzoek van de Spanjaard om een onderzoek heeft afgewezen, blijkt uit een eerdere DNA-test dat hij met 91 procent zekerheid een halfbroer is van Sartiau.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl