Bastian Schweinsteiger poetst de schoenen van Arjen Robben
NOS Voetbal

Robben helpt Bayern München aan monsterzege

Bayern München heeft voor de tweede keer in drie jaar Hamburger SV op een flink pak slaag getrakteerd. De koploper in Duitsland, die in maart 2013 met 9-2 won, toonde zich met 8-0 nog genadig voor de machteloze ploeg van aanvoerder Rafael van der Vaart.

Arjen Robben dribbelde weer als vanouds over het veld, was een plaaggeest voor de HSV-defensie en trof twee keer doel. De Groninger tekende voor de 3-0 (mooie krul in de kruising) en 4-0 (schot met rechts in de korte hoek).

Thomas Müller en Mario Götze namen eveneens twee doelpunten voor hun rekening. Invaller Franck Ribéry en Robert Lewandowski wisten doelman Jaroslav Drobny ook te verschalken.

Bas Dost

Dost goud waard

Bast Dost was goud waard voor VfL Wolfsburg. Dost trof bij Bayer Leverkusen maar liefst vier keer doel, de laatste drie minuten in blessuretijd: 5-4.

Door treffers van Dost (kopbal), Naldo (vrije trap met een stuit) en weer Dost (schot in de verre hoek) leek Wolfsburg de buit na een half uur al binnen te hebben. Na rust kwam Leverkusen snel via Son Hueng-min op 2-3, maar Dost schoot binnen bij de tweede paal en leek daarmee de opleving van de thuisclub de kop in te drukken.

Leverkusen gaf echter niet op en kwam via nogmaals Son en Karim Bellarabi langszij. Het slotwoord was echter aan Dost, die een voorzet van verdediger Vierinha net voor de graaiende handen van doelman Bernd Leno binnen tikte.

Piazon velt Schalke

Zonder de geschorste Klaas-Jan Huntelaar liep Schalke 04 tegen een gevoelige nederlaag op in Frankfurt (1-0). Invaller Lucas Piazon, vorig jaar nog actief voor Vitesse, velde met zijn tweede seizoenstreffer het vonnis namens Eintracht Frankfurt. In de 64ste minuut passeerde de Braziliaan Schalke-doelman Timon Wellenreuther met het hoofd.

De eerste nederlaag in zes duels is een tegenvaller voor de ploeg van Roberto di Matteo, die de derde plaats weer moest afstaan aan Borussia Mönchengladbach. Gladbach won de derby tegen 1.FC Köln met 1-0.

Woensdag staat voor Schalke opnieuw een zware opgave te wachten in de Champions League, als Real MAdrid op bezoek komt. Di Matteo kan dan wel weer een beroep doen op Huntelaar.

Lucas Piazon (tweede vanaf rechts) wordt gefeliciteerd door zijn teamgenoten nadat hij Eintracht Frankfurt voorbij Schalke heeft gekopt.

Uitslagen Bundesliga 14 februari

Uitslag
Bayern München-Hamburger SV8 - 0
Bayer Leverkusen-VfL Wolfsburg4 - 5
Borussia Mönchengladbach-1. FC Köln1 - 0
Hoffenheim-VfB Stuttgart2 - 1
Werder Bremen-FC Augsburg2 - 1
Eintracht Frankfurt-FC Schalke 041-0

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl