Vorige week stond het ook al vast op de A43 bij Chambéry
NOS NieuwsAangepast

Wintersporters lang onderweg naar bestemming

Nederlanders die op weg zijn naar hun wintersportbestemming, hebben te maken met lange files. In het hele Alpengebied stonden files op snelwegen en provinciale wegen, die soms tot uren vertragingen leidden.

In Frankrijk was het vooral druk op de wegen ten oosten van Lyon. Op de A40 en de A43 stond op het hoogtepunt meer dan dertig kilometer file. Halverwege de middag nam het aantal files af, maar stond het toch nog op tal van plekken vast.

In Duitsland en Oostenrijk was het traditioneel druk op de A7 en de A8 richting Oostenrijk. Op de A7 voor de Oostenrijkse grens stond om 15.30 uur nog 'maar' 5 kilometer file, maar omdat het verkeer mondjesmaat door de grenstunnel wordt gelaten, lopen automobilisten ruim een uur vertraging op.

Ook op de A8 tussen München en Salzburg is het nog altijd druk. Wel stroomt het verkeer nu beter door dan vanochtend.

In Oostenrijk staan veel files op provinciale wegen in de regio's Tirol en Vorarlberg. Ook staan er files door terugkerende wintersporters, zoals voor de Duitse grens bij Kufstein.

Parijs

Nederlanders die naar Parijs gaan, moesten vanochtend een alternatieve route nemen. De snelweg A1 tussen Lille en Parijs was sinds gisteravond afgesloten na een groot verkeersongeluk.

Drie vrachtwagens en een Britse tourbus botsten op elkaar. De voertuigen vlogen in brand. Twee vrachtwagenchauffeurs kwamen om het leven en vier mensen raakten lichtgewond.

Aanvankelijk werd gemeld dat de weg het hele weekend dicht zou zijn, maar aan het begin van de middag ging hij open. De weg wordt vannacht opnieuw afgesloten, om het wegdek te repareren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl