Siham Raijoul nieuw gezicht Jeugdjournaal

Vanaf januari 2011 krijgt het NOS Jeugdjournaal er een nieuw gezicht bij. Siham Raijoul (24) start dan als presentator.

Een nieuwe presentator is nodig omdat het Jeugdjournaal sinds september ook iedere schooldag 's ochtends een uitzending maakt. Raijoul wordt de vijfde presentator, naast Pepijn Crone, Milouska Meulens, Rozemarijn Moggré en Tamara Seur.

Geen onbekende

Siham Raijoul is geen onbekende bij het Jeugdjournaal. Eind 2007, begin 2008 liep ze er stage als studente journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Dat beviel van weerszijden zo goed dat ze sindsdien als freelance redacteur bij het Jeugdjournaal is blijven werken.

Daarnaast werkt ze al een aantal jaren als presentator/verslaggever bij de regionale omroep in Noord-Brabant, waar ze het programma 'Brabant Nieuws' presenteert. Vanaf januari werkt Raijoul volledig voor het NOS Jeugdjournaal, waar ze het presenteren zal combineren met bureauredactie.

Droombaan

Raijoul noemt haar nieuwe werk "een droombaan". "Ik werk daar achter de schermen al een paar jaar aan mee. Ik heb er veel zin in om kinderen het nieuws ook op het scherm te gaan vertellen."

"Kinderen hebben er recht op om te weten wat er allemaal gebeurt in de wereld. Het Jeugdjournaal doet dat op een manier die voor hen begrijpelijk is."

Van het scherm spat

Ronald Bartlema, chef NOS Jeugdjournaal, is eveneens verheugd met het nieuwe gezicht. "Om hier te kunnen presenteren moet je natuurlijk allereerst journalistiek onderlegd zijn. Maar je moet ook gevoel hebben voor de doelgroep en een aansprekende uitstraling hebben voor kinderen. Siham verenigt die drie kwaliteiten in zich."

"Dat ze daarnaast ook nog eens van het scherm spat, is natuurlijk ook belangrijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl