De verdachte Craig Hicks
NOS Nieuws

Schutter North Carolina had een arsenaal in huis

De verdachte die drie studenten in de Amerikaanse staat North Carolina doodde, had een heel wapenarsenaal in huis. Daarnaast heeft de politie bij het doorzoeken van zijn woning een flinke voorraad munitie gevonden.

In het huis van de 46-jarige Craig Stephen Hicks vond de politie drie pistolen, twee shotguns en zeven geweren, waaronder een AR-15. Ook werden gevulde magazijnen gevonden en dozen munitie. Bij zijn arrestatie is ook nog een wapen in beslag genomen.

Hulzen

In de buurt van het appartement waar de drie moslimstudenten zijn doodgeschoten heeft de politie acht hulzen gevonden. De slachtoffers zijn een echtpaar en de zus van de vrouw. Ze woonden in Chapel Hill in een appartementencomplex van de universiteit van North Carolina.

Volgens familieleden zijn de slachtoffers alle drie in het hoofd geschoten. De autoriteiten hebben de precieze doodsoorzaak nog niet bekendgemaakt.

De FBI en het ministerie van Justitie onderzoeken of de drie zijn vermoord omdat ze moslim zijn. Eerder zei de politie dat het mogelijk om een parkeerruzie ging.

Obama

President Obama heeft de moorden scherp veroordeeld. "Niemand in de VS zou aangevallen moeten worden vanwege wie ze zijn, hoe ze eruitzien of het geloof dat ze aanhangen", liet hij in een verklaring weten.

Op de Dam in Amsterdam is gisteravond een wake gehouden voor de drie. Belangrijkste kritiekpunt is dat de moorden weinig aandacht krijgen in de media.

Falling Down

De ex-vrouw van Hicks zegt dat hij was geobsedeerd door de film Falling Down over een gefrustreerde man die zijn baan kwijtraakt en ontspoort. Ook zou Hicks geen enkel medeleven hebben voor zijn medemensen.

Hicks' huidige vrouw liet weten dat de moorden niets met religie of geloof te maken hebben. In een latere verklaring maakte ze bekend dat ze van hem wil scheiden.

Amerikaanse media

De vader van de twee vermoorde vrouwen zegt dat hij er zeker van is dat zijn dochters zijn vermoord omdat ze moslim zijn. Volgens hem bombarderen de Amerikaanse media de samenleving met berichten over moslimterrorisme.

Een oud-huisgenoot van de vermoorde man zegt dat Hicks een paar keer aan de deur is komen klagen over het gebruik van een parkeerplaats door de twee. Hij zou dat opnieuw hebben gedaan nadat de twee waren getrouwd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl