Winnaar Ted Ligety met links Marcel Hirscher en rechts Alexis Pinturault.
NOS Sport

Ted Ligety prolongeert wereldtitel

De Amerikaan Ted Ligety heeft in Vail (VS) voor de derde keer de wereldtitel op de reuzenslalom voor zich opgeëist. De olympisch kampioen troefde Marcel Hirscher (zilver) en Alexis Pinturault (brons) af.

Zes skiërs stonden na de eerste run binnen een halve seconde. Hirscher (1), Felix Neureuther (3), Pinturault (4) en Ligety (5) waren de verwachte namen. Ze boekten samen meer dan 70 WB-zeges.

Roberto Nani (2) en Matts Olsson (6) waren de vreemde eenden in de bijt. Beiden stonden nog nooit op een WB-podium. Nani en Olsson bleken in de tweede run niet in staat te stunten en werden respectievelijk zesde (+ 1,41) en vijfde (+ 1,23).

Ligety slaat toe in tweede run

Ligety had in de eerste run de vijfde tijd genoteerd, op slechts 0,24 van de snelste man, de Oostenrijker Hirscher.

De Amerikaan startte als eerste van de topfavorieten in de tweede run en zijn eindtijd van 2.34,16 bleek onhaalbaar voor zijn concurrenten. Hirscher miste zijn derde goud op deze WK op 0.45. De Fransman Pinturault, winnaar van olympisch brons in Sotsji, gaf uiteindelijk 0,88 toe op de 30-jarige Ligety.

Maarten Meiners wist geen potten te breken. Ondanks zijn hoge startnummer (45) had de 23-jarige skiër uit Naarden zijn zinnen gezet op een plaats in de top-30. Na de eerste run stond Meiners op een 33ste stek, maar nadat hij zijn tweede run al redelijk snel moest afbreken vanwege een verloren ski, waren zijn kansen verkeken.

Ligety prolongeert titel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl