NOS Voetbal

Nijhuis erkent: Rekik had rood moeten krijgen

Nijhuis erkent fout: het was rood

Het was een spektakelstuk bij AZ-PSV (2-4), maar voor scheidsrechter Bas Nijhuis was het toch een wedstrijd met een bittere nasmaak. De arbiter beoordeelde een overtreding van Karim Rekik verkeerd en gaf de PSV'er een gele kaart, waar hij rood had moeten krijgen.

Het ging om een moment in de veertiende minuut, toen Rekik de doorgebroken AZ-aanvaller Robert Mühren ten val bracht. "Toen ik 'de foto nam', dacht ik dat de mede-verdediger van PSV best wel dichtbij stond. Maar uit de beelden blijkt dat hij nog veel te ver weg stond. Dus dan is het absoluut een rode kaart."

Nijhuis had nog wel contact met zijn assistenten over de situatie. "Maar ik was ervan overtuigd dat ik het juiste 'fotomoment' had genomen, dus ik heb aangegeven: dit is mijn beslissing en het is geel. Ik baal ervan, maar ik kan het niet meer terugdraaien."

'Hallo Bas, dit is rood'

Het is zeker niet de eerste keer dit seizoen dat een arbiter na afloop zijn fout moet toegeven. Een voor de hand liggende oplossing is de invoering van een videoscheidsrechter, vindt ook Nijhuis: "Absoluut, dan krijg je binnen 5 of 10 seconden een bericht: hallo Bas, dit is rood."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl