Panuphol Pittayarat
NOS Sport

'Home-in-one' voor Thaise golfer

Golfer Panuphol Pittayarat speelt geen rol van betekenis in het klassement van de Thailand Classic, maar zal het toernooi toch met een goed gevoel verlaten. De 22-jarige Thai sloeg een hole-in-one op de veertiende hole en dat leverde hem een huis op.

De woning ter waarde van twaalf miljoen Thaise baht, ruim 300.000 euro, moet nog wel worden gebouwd. De locatie is er voor de Thai echter één om de vingers bij af te likken, namelijk aan de rand van de negende hole van het Black Mountain golfresort, de baan waar het toernooi uit de Europese Tour wordt gespeeld.

Ondanks de hole-in-one bevindt Panuphol zich in de achterhoede en slaagde hij er niet in de cut te halen. "Toch heb ik het gevoel dat ik het toernooi gewonnen heb. Dit is geweldig. De ijzer-6 is nu mijn beste vriend", lachte de Thai.

Jiménez leidt

Miguel Angel Jiménez gaat halverwege aan de leiding. De Spanjaard staat na twee dagen op een totaal van -11 en heeft in Hua Hin één slag voorsprong op Kiradech Aphibarnrat.

De 51-jarige Jiménez had de afgelopen dagen last van de griep, maar daar was op de baan niet veel van te merken. Zo maakte hij zeven birdies en hoefde hij maar één bogey te noteren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl