Steeds minder mensen spelen Farmville
NOS Nieuws

Flinke verliezen voor maker spelletje Farmville

De koers van spelletjesmaker Zynga is nabeurs verder gekelderd, nadat het bedrijf gisteren slechte kwartaalcijfers had gepresenteerd. Het aandeel eindigde ruim 10 procent lager.

Zynga, vooral bekend van het online spelletje Farmville, boekte in het vierde kwartaal van 2014 een verlies van zo'n 40 miljoen euro. Ten opzichte van een jaar eerder steeg de omzet wel: met 9 procent naar 169 miljoen euro.

Toch hadden beleggers op meer gerekend. Door het uitblijven van succesvolle opvolgers van Farmville is de beurswaarde van Zynga de afgelopen jaren al enorm gedaald. Nieuwe spellen als New Words With Friends slaan niet aan bij gebruikers.

Concurrent Candy Crush

Een grote concurrent van Zynga, King Digital, deed het daarentegen vorig kwartaal wel goed. De maker van de hits Candy Crush Saga en Bubble Witch Saga boekte een omzet van 514 miljoen euro en maakte daarbij 122 miljoen euro winst.

Zowel omzet als winst waren lager dan een jaar eerder, maar flink hoger dan analisten hadden voorspeld. Het aandeel King Digital ging nabeurs dan ook met 18 procent omhoog.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl