De Europese president Donald Tusk op zijn persconferentie na de Eurotop in Brussel
NOS Nieuws

EU-leiders blijven dreigen met scherpere sancties

De leiders van de EU-landen en de Europese president Tusk zijn voorzichtig optimistisch over het verdrag dat donderdag in Minsk is getekend, onder meer over een wapenstilstand in Oekraïne. Maar als dat bestand niet wordt nageleefd, worden aanvullende sancties tegen Rusland niet uitgesloten.

Er zijn geen concrete nieuwe sancties besproken, maar de EU-leiders hebben de bereidheid uitgesproken om strengere strafmaatregelen af te kondigen als het bestand niet houdt, zei Tusk na afloop van hun beraad tegen de pers in Brussel.

Ook bondskanselier Merkel en president Hollande zeiden met nadruk dat de mogelijkheid van aanvullende sancties open blijft. Merkel zei dat de Europese Commissie is gevraagd om scherpere sancties voor te bereiden.

Eurogroep

Over Griekenland en zijn schuldencrisis is bij het overleg van donderdag nauwelijks gesproken, omdat die kwestie in eerste instantie wordt behandeld door de ministers van Financiën in de eurogroep. Die groep komt maandag opnieuw bijeen onder voorzitterschap van minister Dijsselbloem.

Europese leiders voorzichtig positief over Minsk

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl