Het kantoor van Bouwend Nederland in Zoetermeer
NOS Nieuws

Aannemersfederatie weg uit cao-overleg

De Aannemersfederatie Nederland (AFNL) is uit het cao-overleg gestapt met Bouwend Nederland. De werkgevers zouden de federatie, die circa 7000 mkb-bedrijven in de bouw zegt te vertegenwoordigen, te kennen hebben gegeven geen prijs meer te stellen op haar aanwezigheid bij het overleg. De onderhandelingen gaan nu alleen verder met de vakbonden.

De federatie noemt het onaanvaardbaar dat zij nu verder aan de zijlijn moet toekijken, juist nu de cao-onderhandelingen een cruciale fase ingaan. "Grote groepen mkb-aannemers zijn nu niet vertegenwoordigd aan de cao-tafel. We mogen pas weer aanschuiven bij de eindonderhandelingen", aldus een woordvoerder.

Conflict

Waarom Bouwend Nederland de AFNL niet langer aan de onderhandelingstafel duldt, kan de woordvoerder van de aannemersfederatie niet vertellen. "Dit conflict speelt dus tussen werkgevers onderling. Da's weer eens wat anders."

AFNL verwerpt "de arrogante houding" van de bouwkoepel. "Bouwend Nederland dreigt weer in de oude fout te vervallen door de alleen-regie te willen voeren en andere partijen uit te sluiten. De AFNL weigert als een soort 'bijwagen' te functioneren."

Volgens Bouwend Nederland is de AFNL gisteren 'opgestapt'. "Ze zijn blijkbaar weggelopen uit onvrede. Vinden we spijtig. Hopelijk keren ze snel terug aan de onderhandelingstafel", aldus Bouwend Nederland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl