NOS Nieuws

'De ziekenhuisrekening komt nog, ik houd mijn hart vast'

Patiënt met budgetpolis moet steeds vaker bijbetalen

Haar ene zoon is 28 jaar, heeft een chronische alvleesklierontsteking en leeft van een Wajong-uitkering. Haar andere zoon is 35 jaar, heeft een autistische stoornis en ADHD en leeft ook van een uitkering. Mieke van Westerloo (68) houdt graag een oogje in het zeil als het op de uitkeringen en verzekeringen van haar kinderen aankomt.

Ook de zorgverzekering werd dus gezamenlijk bestudeerd. Vanwege de aantrekkelijk lage premie kozen beide zonen voor een budgetverzekering in de vorm van een goedkope internetverzekering. "Dat leek eerst best een goed idee", zegt Van Westerloo. "Dezelfde zorg als bij een gewone verzekering, alleen moesten ze alles regelen via internet."

Kleine lettertjes

Vorig jaar kreeg haar oudste zoon plotseling last van een harde piep in zijn hoofd. Hij wachtte lang met een ziekenhuisbezoek, want een bezoek aan de medisch specialist betekende het verdwijnen van zijn eigen risico. Uiteindelijk ging hij toch naar de huisarts voor een verwijzing naar de neuroloog om een scan te laten maken. "Daarmee ging hij nietsvermoedend naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis."

Maar toen ze er thuis de kleine letters op nalazen, bleken de polisvoorwaarden het afgelopen jaar te zijn veranderd. "Die polis is nog verder uitgekleed. Er stonden opeens minder ziekenhuizen in de lijst", vervolgt Van Westerloo. "Het ziekenhuis waar wij altijd heen gaan, stond er niet meer tussen. De rekening komt waarschijnlijk pas over een paar maanden. Ik houd mijn hart vast."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl