NOS Nieuws

'Het is in Donetsk absoluut nog niet rustig'

'Er zijn voortdurend vuurgevechten hoorbaar'

Terwijl in Minsk de vier regeringsleiders een akkoord hebben gesloten over een bestand in Oekraïne, gaan in Donetsk de gevechten door. "Precies op het moment dat het nieuws uit Minsk naar buiten kwam, stonden wij bij een hospitaal dat werd beschoten", vertelt Nieuwsuur-verslaggever Rudy Bouma.

Het ziekenhuis, dat in een buitenwijk van Donetsk staat, werd gisteravond getroffen door een inslag. Met het geluid van voortdurende vuurgevechten op de achtergrond ruimen inwoners het puin van de inslag op.​

"We kregen net uitgelegd wat voor projectiel er was afgevuurd toen we weer werden beschoten. Iedereen schoot weg. Burgers, pers, iedereen zocht dekking voor het vuur. De beschietingen kwamen nadat rebellen eerder hadden geschoten. Het is hier in Donetsk absoluut nog niet rustig."

Het akkoord over een staakt-het-vuren moet vanaf zondag gelden. In de Wit-Russische hoofdstad onderhandelden gisteravond de Russische president Poetin, bondskanselier Merkel, de Franse president Hollande en de Oekraïense president Porosjenko. Ook de pro-Russische separatisten zijn volgens Hollande akkoord gegaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl