Omdat zijn spel minder is dan ooit tevoren, komt Tiger Woods voorlopig niet in actie
NOS Sport

'Woods gaat terug naar de tekentafel'

Tiger Woods heeft besloten een pauze in te lassen. De Amerikaanse golfer komt voorlopig niet in actie omdat hij te veel last heeft van zijn rug en zijn spel naar eigen zeggen van een onacceptabel niveau is.

De winnaar van veertien Majors stond vorig jaar ook al lange tijd langs de kant. Op de wereldranglijst staat Woods 62ste, zijn slechtste notering sinds 1996. NOS-golfcommentator Stefan Verheij verwacht dat Woods na zijn pauze een laatste poging zal doen om aan de wereldtop terug te keren.

Kijk jij ervan op dat Woods een pauze inlast?

"Nee. Zoals Woods zelf al zegt, speelde hij al een tijdje onder zijn niveau en hij is iemand die speelt om te winnen. Woods is weliswaar aan dit seizoen begonnen, maar hij is er nog niet klaar voor."

"De toernooien die hij heeft gespeeld in 2015 waren dramatisch, Woods-onwaardig. In Scottsdale liep hij een rondje van 82 slagen, zijn slechtste ooit. Misschien dat hij eens een mindere ronde liep toen hij vijf was, maar die zal niet eens heel veel slechter geweest zijn."

"Ik snap dus dat hij teruggaat naar de tekentafel, maar de vraag is: voor hoe lang? En hoe vaak kan je dat blijven doen?"

Wat is er met Woods aan de hand?

"Woods is een speler die de krachttraining in het golf heeft geïntroduceerd. Hij is dus nogal sterk, maar dat heeft nu zijn weerslag op zijn knie en zijn rug. Vorig jaar is hij er al een half jaar tussenuit geweest om weer fit te worden."

"Toen heeft Woods ingezien dat hij weer naar een soepele techniek moet, de stijl van voordat hij zo beresterk was. Maar daar slaagt hij voorlopig nog niet in. Woods heeft nu coach Chris Como ingehuurd om aan zijn timing te werken, want een verkeerde timing kost hem vooral bij het korte spel heel veel slagen."

Zie jij Woods nog terugkomen op zijn oude niveau?

"Ja. Ik hoop het vooral. Het zal moeilijk zijn, maar hij is niet voor niets zo goed geworden. Woods is fanatiek genoeg om er uiteindelijk te staan. Ik denk wel dat het zijn laatste poging is om weer op niveau te komen."

"Als het een jaar of langer duurt, dan kan het zomaar einde carrière zijn. Ik denk niet dat dát aan de orde is, maar het is de vraag of hij ook echt weer dominant kan worden en zo niet: of hij dan accepteert dat hij voorbijgestreefd is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl