Evan Turner besliste het duel met Atlanta Hawks in de slotseconde
NOS Sport

Boston Celtics verslaat koploper Atlanta Hawks

Boston Celtics stond tot in de slotseconde op achterstand, maar de thuisploeg behaalde toch nog de zege op Atlanta. Door een 'buzzer-beater' van Evan Turner werd de koploper in de Eastern Conference met 89-88 verslagen.

Er leek lange tijd geen vuiltje aan de lucht voor de gasten uit Atlanta. Halverwege het duel leidden de Hawks met 49-34 en ook na het derde kwart was de voorsprong nog royaal, al was Boston wel iets ingelopen: 72-61. Vanaf dat moment nam de thuisploeg echter het initiatief over en kwam beetje bij beetje dichterbij.

'Buzzer-beater'

Met nog anderhalve seconde op de klok leek er echter nog steeds geen vuiltje aan de lucht voor de gasten. Boston was wel genaderd tot op 88-85.

Jared Sullinger bracht de thuisploeg daarna tot op één punt, waarna DeMarre Carroll zijn ploeg met een driepunter naar de winst had kunnen schieten. De forward van de Hawks miste echter, waardoor Boston nog een ultieme poging kon doen om alsnog de zege naar zich toe te halen.

Dat buitenkansje liet Turner zich niet ontnemen. In de allerlaatste seconde zorgde hij met een 'running jump shot' voor de overwinning.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

LeBron James nam met Cleveland Cavaliers tegen Miami Heat revanche voor het verlies op eerste kerstdag. Toen was de Heat met 101-91 te sterk, dit keer wonnen de Cavaliers met 113-93.

James was goed voor 18 punten, 10 rebounds en 7 assists. Aan de kant van Miami bleef Dwyane Wade aan de kant door een hamstringblessure.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Uitslagen NBA woensdag

ThuisclubUitclubUitslag
Orlando Magic-New York Knicks89 - 83
Boston Celtics-Atlanta Hawks89 - 88
Detroit Pistons-San Antonio Spurs87 - 104
Toronto Raptors-Washington Wizards95 - 93
Milwaukee Bucks-Sacramento Kings111 - 103
Minnesota Timberwolves-Golden State Warriors91 - 94
New Orleans Pelicans-Indiana Pacers93 - 106
Oklahoma City Thunder-Memphis Grizzlies105 - 89
Cleveland Caveliers-Miami Heat113 - 93
Dallas Mavericks-Utah Jazz87 - 82
Portland Trail Blazers-Los Angeles Lakers102 - 86
Los Angeles Clippers-Houston Rockets110 - 95

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl