Grigor Dimitrov
NOS Sport

Dimitrov uitgeschakeld in Ahoy

Gilles Muller heeft in de achtste finales van het ABN Amro-toernooi in Rotterdam voor de eerste grote verrassing gezorgd. De Luxemburger rekende in twee sets af met de als vijfde geplaatste Grigor Dimitrov: 6-2, 7-6 (8).

De Bulgaar had in de eerste ronde tegen Paul-Henri Mathieu nog twee matchpoints overleefd, maar tegen de nummer 37 van de wereld ging het alsnog mis. Met name in de eerste set ramde de lange Luxemburger er vrolijk op los. Dimitrov had geen antwoord op de keiharde services en fraaie volleys van Muller en pakte slechts twee games.

Dimitrov mist setpunten

In de tweede set was het spannender. Dimitrov kreeg iets meer grip op de wedstrijd, maar Muller bleef op zijn sterke opslag vertrouwen. De Bulgaar kreeg vier breekkansen, onder meer één op 6-5, maar wist die niet te benutten. In de spannende tiebreak liet hij nog twee setpunten onbenut, waarna Muller alsnog met 10-8 de zege greep.

Het was de tweede ontmoeting tussen Dimitrov en Muller. In 2012 had de Bulgaar op het gras van Queen's nog in twee sets gewonnen.

Bautista strandt

Dimitrov is na Roberto Bautista Agut en Ernests Gulbis de derde geplaatste speler die het veld moest ruimen in Ahoy.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl