Edinson Cavani (PSG) juicht na zijn goal tegen Nantes

Monaco en PSG door in Franse beker

AS Monaco heeft de kwartfinales bereikt van het toernooi om de Coupe de France. De ploeg won voor eigen publiek in Stade Louis II met 3-1 van Rennes. Maarten Stekelenburg mocht zoals gebruikelijk in de bekerstrijd het doel verdedigen.

Op een inzet van Pedro Henrique had de oud-Ajacied na ruim een half uur geen antwoord. Monaco leidde toen al wel met 2-0 door vroege treffers van Almamy Touré en de Braziliaan Wallace. Halverwege scoorde ook de jonge spits Anthony Martial nog, vanaf de strafschopstip.

Paris Saint Germain

Ook Paris Saint-Germain schaarde zich bij de laatste acht. Dat ging in het Parc des Princes ten koste van Nantes: 2-0. Daarvoor was de inbreng van Zlatan Ibrahimovic niet nodig. De Zweed keek vanaf de reservebank toe en zag dat het goed was.

Edinson Cavani en Yohan Cabaye scoorden al voor rust. In de tweede helft geloofde PSG het wel. Gregory van der Wiel speelde de hele wedstrijd als rechtsback.