Jacco Arends en Selena Piek winnen de gemengd dubbel finale van Jorrit de Ruiter en Samantha Barning bij het NK Badminton 2015 in Almere.
NOS Sport

Badmintonners kloppen Polen op EK

De Nederlandse badmintonploeg is het Europees kampioenschap voor gemengde teams in Leuven overtuigend begonnen. Oranje versloeg in de openingswedstrijd in groep 1 Polen met 5-0.

Jacco Arends en Selena Piek gaven het goede voorbeeld in het gemengd dubbel. Het duo rekende in een half uur af met Robert Mateusiak/Agnieszka Wojtkowska: 21-17, 21-16.

Pang staat game af

Eric Pang liet zich in de eerste game onaangenaam verrassen door Michal Rogalski maar dat maakte de meervoudig nationaal kampioen bijtijds klaarwakker. Herstel was daardoor mogelijk: 14-21, 21-13, 21-18.

Soraya de Visch Eijbergen, de Nederlandse nummer één bij de vrouwen, maakte het karwei voortijdig af. Ze gaf Weronika Grudzina geen schijn van kans: 21-14, 21-12.

Nederland had de overwinning daarmee binnen, maar ook de resterende dubbelspelpartijen werden in twee games gewonnen. Arends en Jelle Maas versloegen Adam Cwalina en Przemyslaw Wacha met 21-17, 21-14 en Samantha Barning en Iris Tabeling klopten Aneta en Agnieszka Wojtkowska met 21-14, 21-17.

Kwartfinales

Door de klinkende zege is Oranje al bijna zeker van een ticket voor de kwartfinales. Donderdag speelt de ploeg van bondscoach Rune Massing nog tegen Denemarken. De nummers één en twee bereiken de volgende ronde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl