NOS Sport

Credits Haase: Seppi serveerde ijzersterk

  • ANP
    Robin Haase moest zijn meerdere erkennen in Andreas Seppi

Voor Robin Haase eindigde het ABN Amro-toernooi woensdag vroegtijdig tegen Andreas Seppi. De Nederlander had naar eigen zeggen moeite met de "bizarre opslag" van de Italiaan.

"Hij serveert niet hard, maar ik had moeite om zijn service te lezen", zei Haase na afloop. "Ik moet daarom de credits aan hem geven, want hij is normaal gesproken meer een speler van de rally's. Hij was vandaag ijzersterk."

Haase wacht door de nederlaag nog op zijn eerste zege van 2015. "Het begin was klote, ook omdat ik in Australië ziek werd. Maar vorige week ging het tegen Seppi alweer beter en vandaag liet ik dat ook weer zien", bleef Haase positief. Hij verloor vorige week in Zagreb ook in drie sets van de Italiaan.

Wederom geen punten voor de wereldranglijst. Maar Haase maakt zich geen zorgen. "Ik moet gaan kijken naar mijn planning. Als je zoals ik tussen plek 80 tot 100 staat, is dat lastig: je bent niet overal direct toegelaten. Ik zal wat challengers gaan spelen. Daar kan ik, hoop ik, wat wedstrijden winnen en punten pakken. Maar ik ga er zeker niet achter de punten aanjagen. Ik moet er nu ook vertrouwen houden en de rust bewaren."

"Nauwelijks thuisvoordeel"

Wel voelde hij naar eigen zeggen weinig thuisvoordeel gedurende de partij. "Er waren veel kinderen. Er werd soms wel gejuicht, maar het is leuker als ze echt achter je gaan staan."

Haase uitte zijn ongenoegen over het tamme publiek tijdens een baanwissel. "Nu voelde Seppi niet echt de druk van het publiek. Natuurlijk, het blijft een gevecht van één-tegen-één, maar soms kun je hier juist je voordeel uit halen."

Haase: Seppi serveerde ijzersterk

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl