Johan Dijkstra (r) met Frank Arnesen en Pele in De Meer in 1981
NOS Voetbal

Clubiconen terug bij MVV

MVV heeft twee clubiconen teruggehaald om de club nieuwe impulsen te geven. Jo Bonfrère en Johan Dijkstra gaan per direct aan de slag bij de A-jeugd. De voormalige aanvaller en verdediger krijgen voor onbepaalde tijd een voorname rol in het opleidingsinstituut van de Maastrichtse club.

Bonfrère en Dijkstra zijn grote namen uit het succesvolle verleden van MVV. Vooral in het stadion De Geusselt schitterden de twee naast een ander boegbeeld, Willy Brokamp.

De 68-jarige Bonfrère, die na dertig jaar terugkeert bij zijn eerste 'liefde', speelde in de periode 1963-1985 bijna vierhonderd wedstrijden voor MVV. Johan Dijktra was tussen 1968 en 1985 actief in het stadion De Geusselt. Hij speelde bijna vijfhonderd duels. In 2012 werd er een tribune in De Geusselt naar hem vernoemd.

Terugkeer

Met de rentree van de twee boegbeelden verwacht MVV een grotere aantrekkingskracht op de jeugd te hebben. MVV was in de periode van Bonfrère en Dijktra dertig jaar actief in de eredivisie. Sinds de degradatie in 2000 voetbalt MVV in de eerste divisie en heeft het een paar keer via een periodetitel de na-compeitie bereikt, waarin promotie niet kon worden afgedwongen.

Trainer

Jo Bonfrère werd na zijn actieve loopbaan trainer. Hij was onder meer bondscoach in Nigeria, Zuid-Korea, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. De voormalig aanvaller trainde ook nog diverse clubs in België, China en het Midden-Oosten. Bij de Olympische Spelen van 1996 in het Amerikaanse Atlanta won Bonfrère met Nigeria de gouden medaille.

Compaan Johan Dijkstra verdween na zijn voetbalcarrière enigszins uit beeld. Hij runde in Maastricht een sportzaak en volgde het voetbal als jeugdscout van de enige club waarvoor hij als prof speelde.

Jo Bonfrère en Johan Dijkstra tijdens hun actieve loopbaan bij MVV

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl