NOS Nieuws

Grote belangstelling voor Fifty Shades of Grey

De voorpremière Fifty Shades of Grey

Nooit eerder organiseerde bioscoopconcern Pathé zo'n goed bezochte Ladies Night. 30.000 kaarten heeft Pathé inmiddels verkocht voor de voorpremières van de film Fifty Shades of Grey. Die zijn vanavond in het hele land zo goed als uitverkocht.

De avond is populairder dan de speciale vrouwenavond van de goedlopende vrouwenfilm Gooische Vrouwen 2. Toen kochten 21.000 mensen een kaartje.

De film Fifty Shades of Grey is gebaseerd op de bestseller van E. L. James en gaat over de relatie tussen miljardair Christian Grey en studente Anastasia Steele.

"De Ladies Night is al jaren een succes, maar dit hebben we nog niet eerder meegemaakt", zegt Daniëlla Koot die over de programmering van Pathé gaat. "In Pathé De Kuip in Rotterdam laten we de film vanavond achttien keer zien in veertien zalen." Om aan de vraag te kunnen voldoen draait de film in een aantal zalen twee keer.

Carnaval

Koot is verrast door het grote aantal vrouwen dat bovendien kiest voor een late voorstelling. "Ook de voorstellingen die na 23.00 uur beginnen zijn zo goed als uitverkocht." In de zuidelijke steden lijkt carnaval geen belemmering te vormen. "Zelfs in de carnavalssteden starten we komende week elk uur een nieuwe film."

Koot reageert lachend op het bericht dat het in sommige Amerikaanse bioscopen verboden zou zijn om seksspeeltjes mee de zaal in te nemen. "Nee, daar gaan wij onze bezoekers niet op controleren."

Fifty Shades of Grey

Zaaddodend saai

De film krijgt gemengde kritieken van internationale media; het gemiddelde cijfer is een 4,6. Een recensent van de Belgische krant De Standaard omschreef het in een artikel op de website als "zaaddodend saai". Het gemiddelde publiekscijfer op de IMDB is 3,8.

De galapremière is vanavond in Pathé Tuschinski in Amsterdam. In totaal zijn er voor de aankomende week meer dan 110.000 kaarten verkocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl