Marcel Hirscher heeft met de Oostenrijkse skiploeg tijdens de WK in Vail goed behaald in de landenwedstrijd.
NOS Sport

WK-goud Oostenrijkse skiploeg

Oostenrijk heeft bij de WK skiën in Vail de titel veroverd in de wedstrijd voor gemengde landenteams. In de finale was de titelhouder met 3-1 te sterk voor Canada. Het brons ging naar Zweden, dat in de troostfinale Zwitserland versloeg.

Het is de vijfde keer dat er op de WK skiën een landenwedstrijd op het programma staat. Oostenrijk moest in 2005 en 2011 genoegen nemen met zilver en sleepte in 2007 en 2013 ook al de wereldtitel in de wacht.

Parallelslalom

In de landenwedstrijd bestaat elk team uit twee heren en twee dames. Zij nemen het in een parallelslalom rechtstreeks op tegen een deelnemer van het andere team. Bij een gelijke stand na vier races geeft tijd de doorslag.

Oostenrijk begon het toernooi met een simpele 4-0 zege op Argentinië, won daarna met 3-1 van Noorwegen en klopte in de halve finales Zwitserland: 3-1. Canada, dat zonder grote namen aantrad, verraste met zeges op Duitsland (2-2), Italië (3-1) en Zweden (2-2).

Oostenrijk wint na achterstand

In de finale bogen Erin Mielzynski, Phil Brown, Candace Crawford en Trevor Philp echter voor Eva-Maria Brem, Marcel Hirscher, Michaela Kirchgasser en Christoph Nösig. Mielzynski zette Canada nog op 1-0, maar de overige races waren een prooi voor de Oostenrijkers.

Voor Hirscher is het de tweede titel van deze WK. Eerder won hij al goud op de combinatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl