Minister Kamp bezocht in december een familie in Slochteren van wie het huis is beschadigd door de aardbevingen als gevolg van de gaswinning
NOS Nieuws

PvdA-voorzitter in Groningen: stem geen PvdA

De voorzitter van de PvdA-afdeling Ten Boer in Groningen zegt dat hij kiezers niet kan adviseren om op de PvdA te stemmen als zijn partij geen afstand neemt van het gaswinningsbesluit van minister Kamp. Zijn voornemen is ingegeven door de waarschijnlijke steun van de landelijke PvdA voor dat besluit.

Voorzitter Peter Redeker van de afdeling Ten Boer zegt tegen RTV Noord dat hij grote moeite heeft met het gaswinningsbesluit. Dat wordt donderdag in de Tweede Kamer besproken.

Campagne?

"Ik vind dat je ten aanzien van een heleboel zaken best compromissen mag sluiten, maar ten aanzien van veiligheid niet", zegt Redeker. "Dit is een compromis dat gewoon niet kan in mijn ogen en daar ben ik als PvdA-man best boos over."

Als de landelijke PvdA het besluit van Kamp steunt dan zal het bestuur van Ten Boer overleggen of de afdeling wel de straat opgaat om campagne te voeren, zegt Redeker. "Ik hoop dat ze er net zo wakker van liggen als een heleboel Groningers die ook wakker liggen om een andere reden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl