NOS Sport

Potje snooker helpt Murray aan ritme

Vertrouwen is terug bij Andy Murray

Hij bleef maandagochtend wat langer op de baan hangen. Terwijl trainingsmaatje Robin Haase zijn tas al had ingepakt, nam Andy Murray zijn eigen service nog even onder handen. Hij mikte met precisie een aantal lege tennisbalblikken omver. Ja, met die opslag zit het wel goed.

Murray heeft de routine van een tennisprof weer opgepakt na zijn verloren eindstrijd in Melbourne tegen Novak Djokovic. "Sinds afgelopen zaterdag ben ik weer aan het trainen. Ik heb na de finale op de Australian Open vijf dagen niet gespeeld. Ik was toe aan rust", zegt de Brit in Ahoy.

Boven verwachting

Het halen van de eindstrijd betekende een boven verwachting goede start van het tennisseizoen. "Natuurlijk was ik teleurgesteld na de finale, maar ik bekijk het als een geheel", blikt Murray terug. "Het was voor mij een fantastisch toernooi. 128 jongens begonnen aan het toernooi en ik bleef met Novak over. Niemand had dit aan het einde van vorig jaar van mij verwacht."

Het vertrouwen is terug bij de man die in 2009 het toernooi in Rotterdam op zijn naam schreef. De komende weken doet hij geen beroep op coach Amélie Mauresmo, met wie hij zondag wel even contact had. De voormalige topper bij de vrouwen heeft ook een parttime-functie als captain van het Franse Fed Cup-team. "Ik feliciteerde haar met de zege op Italië. We spraken elkaar daar via de telefoon even kort over."

Potje snooker

Murray begint woensdag tegen de Franse qualifier Nicolas Mahut de jacht op een tweede titel in Ahoy. Hij verschijnt echter dinsdag al op het centercourt, in het dubbelspel, een discipline waarin Murray niet vaak zijn gezicht laat zien.

Hij vormt bij toeval deze week een koppel met de Luxemburger Gilles Müller. "Zijn coach Jamie Delgado (ook een Brit, red.) vroeg afgelopen weekend tijdens een potje snooker of ik niet met Gilles wilde spelen", legt Murray uit. "Zijn partner had afgezegd. Voor mij is het goede manier om snel weer in het ritme te komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl