Martin Ødegaard in duel met twee Athletic Bilbao-spelers
NOS Voetbal

Debuut Ødegaard in shirt van Real Madrid

De 16-jarige Martin Ødegaard heeft zondag zijn debuut gemaakt in het shirt van Real Madrid. Het Noorse toptalent deed twintig minuten mee in een wedstrijd van Real Madrid B in de derde Spaanse divisie. Zijn debuut was geen onverdeeld succes.

Trainer Zinedine Zidane stuurde Ødegaard in de zeventigste minuut het veld in bij de wedstrijd tegen Athletic Bilbao. Real leidde op dat moment met 2-1. De veelbesproken Noor werd met veel gejuich begroet door de bijna drieduizend toeschouwers, onder wie Real-voorzitter Florentino Pérez, tientallen journalisten en opvallend veel Noorse toeristen. De wedstrijd werd ook rechtstreeks uitgezonden op de Noorse televisie.

Volgens de Spaanse sportkrant Marca kende zijn debuut 'hoogte- en dieptepunten'. De mini-Galactico speelde op de rechtervleugel en etaleerde met enkele fraaie acties zijn technische klasse. Toch maakte Athletic Bilbao tien minuten voor tijd nog de 2-2. Volgens Marca stond Ødegaard aan de basis van die tegentreffer door te slap een duel aan te gaan.

Champions League lonkt

Ødegaard geldt als een van de grootste talenten van dit moment. De Noor werd door vele topclubs begeerd, maar tekende vorige maand een contract bij Real Madrid. Een week later stond hij al op het trainingsveld met de sterren van Real. Vorige week deed hij een uur mee met het tweede elftal in een oefenduel achter gesloten deuren tegen de Chinese club Beijing Guoan. Daarin was hij goed voor twee assists.

Het is de bedoeling dat de tiener voorlopig met het tweede elftal van Zidane blijft meetrainen. Wel is Ødegaard door de Koninklijke ingeschreven voor de knock-outfase van de Champions League. Mocht de Noor in de achtste finales tegen Schalke 04 spelen, dan wordt hij de jongste speler ooit in de Champions League.

Ødegaard is al de jongste speler en doelpuntenmaker uit de geschiedenis van de Noorse competitie en de jongste speler die ooit in een Europese kwalificatiewedstrijd is uitgekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl