Jorrit Hendrix is inzet van discussie
NOS Voetbal

NEC gaat dispensatieregeling aankaarten

NEC is niet te spreken over de KNVB, die Jorrit Hendrix dispensatie heeft gegeven om maandagavond mee te spelen bij Jong PSV tégen NEC. De verdediger speelde al meer dan vijftien wedstrijden voor het eerste van PSV en zou op die grond eigenlijk niet meer met de beloften mee mogen doen.

"We moeten dit een halt toeroepen", zegt NEC-directeur Bart van Ingen. "Wie controleert de KNVB op willekeur in dergelijke situaties? En waar is mijn mogelijkheid om bezwaar in te dienen? Het gemak waarmee de KNVB mij belt en meedeelt dat de dispensatie wordt verleend, dat staat me tegen."

Reglement

De KNVB beroept zich op het competitiereglement. Dispensatie voor geblesseerde spelers van het eerste elftal om wedstrijdritme op te doen is mogelijk, volgens de voetbalbond. Dat geldt voor Hendrix bij PSV, maar bijvoorbeeld ook voor Joël Veltman, die vanavond mag meespelen bij Jong Ajax tegen Achilles '29.

Bovendien is vorig seizoen de invloed van een eerste elftal speler bij de belofteteams in de Jupiler League geanalyseerd. "Het blijkt dat de sportieve kansen voor een tegenstander hetzelfde zijn", laat een KNVB-woordvoerder weten.

Dat argument gaat er bij Van Ingen niet in. "Dat kun je nooit onderzoeken. En stel nou dat Achilles '29 een periodetitel kan pakken tegen Jong Twente. En Hakim Ziyech, Luc Castaignos en Andreas Bjelland komen terug van blessures. Wat dan? Ik ga dit zeker aankaarten bij de KNVB en ik heb al steunbetuigingen gekregen van andere clubs."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl