NOS NieuwsAangepast

Veel ongelukken door gladheid

Op de Nederlandse wegen zijn vanochtend door de gladheid twee keer zoveel ongelukken gebeurd als normaal. Zo'n 300 keer ging het mis, meldt de alarmcentrale Mondial Assistance.

De meeste ongelukken gebeurden op de provinciale wegen.

Wat betreft de files viel de drukte mee, al stonden er wel wat meer files dan normaal. Dat is volgens de ANWB te verklaren doordat veel mensen vanochtend eerder van huis zijn gegaan en er op de snelwegen voorzichtig werd gereden.

Ook bleef een deel van de spitsstroken dicht, omdat ze te glad zijn om veilig op te kunnen rijden. Tegen acht uur stond er 300 kilometer file, tegen 200 normaal op dat tijdstip.

Weg dicht

Vooral op de A2 in het zuiden van het land reed het verkeer langzaam. De A67 van Eindhoven naar Venlo werd ter hoogte van Liessel afgesloten na een ongeluk. De weg is inmiddels weer open.

Op de A17 bij Oud-Gastel kwam een automobilist om het leven, nadat de auto van de weg was geraakt.

Blikschade

De spits van gisteravond was volgens de ANWB de drukste avondspits ooit. Op het hoogtepunt stond er 871 kilometer file. Oorzaak van de problemen was een sneeuwgebied dat van oost naar west over Nederland trok.

Grote ongelukken deden zich daarbij niet voor, in de meeste gevallen was er alleen blikschade. In Schaijk in Brabant zijn op een provinciale weg twee busjes tegen elkaar gereden. Daarbij raakten vier mensen gewond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl