Arantxa Rus en Paul Haarhuis
NOS Sport

Haarhuis zoekt megasponsor voor commercieel vrouwenteam

Paul Haarhuis gaat in samenwerking met de tennisbond proberen een grote sponsor voor een commercieel vrouwenteam te vinden. De captain van het Fed Cup-team wil op die manier proberen het niveau van de Nederlandse vrouwen omhoog te krijgen.

''Het is vervelend dat de meiden geen coach kunnen betalen, omdat het te duur is. Nu reizen ze de wereld rond zonder begeleiding, is er niemand rond de baan om ze te helpen. Dat is frustrerend", sprak Haarhuis na het gewonnen Fed Cup-duel met Slowakije. Oranje mag daardoor proberen via een kwalificatiewedstrijd wereldgroep 1 te bereiken.

Haarhuis zag de op de wereldranglijst ver weggezakte Arantxa Rus excelleren in Apeldoorn. "Hier heeft ze een week kunnen trainen, twee coaches om zich heen, een fysio en een arts. Van ons krijgt ze veel vertrouwen. Dat betaalt zich uit. Normaal hebben ze het al moeilijk genoeg om zelf uit de kosten te komen bij een toernooi, laat staan dat ze een coach kunnen meenemen."

Eerdere poging mislukt

Haarhuis, die inmiddels dertien maanden bezig is als captain van het Fed Cup-team, wil tennissters als Rus en Richel Hogenkamp graag helpen. Een commercieel team moet de oplossing bieden, met bijvoorbeeld Almere als uitvalbasis voor beginnende profs en talentvolle jeugd.

Lukt het niet, dan heb ik het wel geprobeerd.

Paul Haarhuis

Haarhuis weet dat een eerdere poging om iets dergelijks op te zetten, is mislukt. "Drie jaar geleden had Hugo Ekker die plannen. Dat is niet gelukt, maar ik zit er nu middenin. Ik wil proberen in samenwerking met de tennisbond en coaches een commercieel team op te zetten. Dat is duur en daarvoor heb je een megasponsor nodig. Ik wil me er de komende tijd hard voor maken. Lukt het niet, dan heb ik het wel geprobeerd. Goede begeleiding kost veel geld. Ik heb het gevoel dat dit kan."

Nederlands Fed Cup-tean stunt tegen Slowakije

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl