Van der Poel wint in zijn regenboogtrui
NOS Wielrennen

Perfect weekeinde veldrijder Van der Poel

De regenboogtrui doet Mathieu van der Poel goed. De 20-jarige wereldkampioen veldrijden bleek zijn goede WK-vorm in het weekeinde meegenomen te hebben naar Lille en Hoogstraten. Na zijn overwinning in de Krawatencross in Lille zegevierde de jonge Nederlander ook in de Superprestige in Hoogstraten.

Van der Poel nam in België al in de eerste ronde de leiding. De Belg Kevin Pauwels, in het klassement van de Superprestige tweede achter Van der Poel met een punt minder, en de Nederlander Lars van der Haar voerden de achtervolgers aan.

Pauwels kwam een aantal keren wel in de buurt van de wereldkampioen, maar het gat dichtrijden bleek een te moeilijke opgave. Dichterbij dan vijf seconden kwam de Belg niet. Zelfs een lekke band en een schuiver deerden Van der Poel niet.

Pauwels finishte uiteindelijk op de tweede plaats. Zijn landgenoot Wout van Aert achterhaalde Lars van der Haar, zodat de Nederlander net als zaterdag in Lille genoegen moest nemen met de vierde plaats.

Van der Poel won de laatste zes crossen waar hij aan meedeed. Volgende week in Middelkerke staat de laatste cross voor de Superprestige op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl