Een MRSA-test wordt uitgevoerd
NOS Nieuws

MRSA-bacterie in Erasmus MC Rotterdam

In het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam is de MRSA-bacterie ontdekt. De verpleegafdeling Cardiologie is daarom afgesloten. Volgens het ziekenhuis zijn twee medewerkers besmet; zij zitten nu thuis.

Op de afdeling lagen ongeveer tien patiënten. Sommigen van hen hoefden niet meer verpleegd te worden en zijn inmiddels ontslagen. "Dat is een geluk bij een ongeluk", zegt een woordvoerder van het Erasmus MC.

De patiënten die niet naar huis konden, zijn op de verpleegafdeling in quarantaine geplaatst. Dat betekent onder meer dat verplegend personeel beschermende kleding draagt.

Tegelijkertijd wordt de afdeling ontsmet. Terwijl de patiënten op het ene deel van de afdeling liggen, wordt het andere deel schoongemaakt en daarna andersom. Over een week moet de verpleegafdeling Cardiologie weer schoon zijn.

MRSA-bacterie

De MRSA-bacterie is ongevoelig voor de meeste gangbare antibiotica. Daardoor is MRSA moeilijk te bestrijden. De bacterie wordt in de meeste gevallen overgedragen door personeel of patiënten.

De bacterie nestelt zich in vezels van onder meer beddengoed, gordijnen en kleding en verspreidt zich via ventilatiekanalen, stof en huidschilfers. MRSA kan gevaarlijk zijn bij mensen met een zwakke weerstand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl