Nederlandse zaalhockeysters pakken wereldtitel

Vrouwen wereldkampioen zaalhockey

De Nederlandse hockeysters zijn voor de tweede keer wereldkampioen indoor geworden. In de finale in Leipzig kwamen de hockeyvrouwen op de valreep naast titelverdediger Duitsland (1-1), waarna Oranje in de shoot-outs koelbloediger was.

Otte zette Duitsland in de eerste helft op 1-0 uit een strafbal, waarna voor de rust Kiki Collot d'Escury en Pauline van Nes een strafbal onbenut lieten. In de voorlaatste minuut rondde Claire Verhage een fraaie aanval af met de gelijkmaker, waarna Laurien Leurink in de shoot-outs de enige treffer maakte.

Oranje was ook in 2007 wereldkampioen. Bij de overige WK's (2003 en 2011) werd in de finale van Duitsland verloren. Bondscoach Marieke Dijkstra heeft een bijzonder record in handen. Zij was als enige aanwezig bij alle WK-finales. In 2003, 2007 en 2011 als speelster, nu als bondscoach.