Prins Charles bezorgd om radicaliserende jeugd

Prince Charles over radicalisering

Prins Charles maakt zich grote zorgen over radicaliserende jeugd. In een interview op de Britse radio noemt hij het verontrustend dat jongeren tegenwoordig via internet gemakkelijk in contact kunnen komen met radicale denkers en denkbeelden.

"Op een bepaalde leeftijd gaan jongeren op zoek naar spanning en avontuur", zei Charles. "Dat maakt hen vatbaar voor radicalisering. Het is één van mijn grootste zorgen op dit moment." De prins pleit voor een gestructureerde aanpak. "Het jeugdig enthousiasme moeten we zien te kanaliseren, die hang naar avontuur en het nemen van risico's."

De Britse troonopvolger is op dit moment in Jordanië voor een meerdaags bezoek. Komende week spreekt hij met onder anderen koning Abdullah.

Als christen trekt Charles zich het lot van de christelijke geloofsgemeenschappen in het Midden-Oosten bijzonder aan, zei hij tijdens het interview. Veel christenen in de regio zijn op de vlucht voor islamitische groeperingen zoals IS.

Bruggen bouwen

"We vergeten vaak dat het christendom is gesticht in het Midden-Oosten. Het is verbijsterend om te zien dat gelovigen elkaar hier vandaag de dag doodmaken. We moeten bruggen zien te bouwen tussen de religies. God heeft ons geleerd onze naasten lief te hebben", zei Charles.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl