Het transportvliegtuig op punt van vertrek
NOS Nieuws

Vlucht met resten MH17-slachtoffers vertrokken uit Charkov

Een militair transportvliegtuig met daarin een lijkkist met stoffelijke resten van de slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17, is vertrokken vanuit het Oekraïense Charkov.

Het toestel komt iets voor 16.00 uur aan op vliegbasis Eindhoven. Na aankomst volgt hetzelfde ceremonieel als bij de eerdere ontvangsten van slachtoffers.

Het is de achtste keer dat er menselijke resten van de vliegramp arriveren. Nabestaanden zijn uitgenodigd om de ceremonie te bezoeken.

Namens het kabinet zullen minister Hennis-Plasschaert en minister Plasterk in Eindhoven aanwezig zijn. Daarnaast zullen vertegenwoordigers van het parlement en de getroffen landen erbij zijn.

Identificatie

De stoffelijke resten worden na de ceremonie onder marechaussee- en politiebegeleiding over de A2 en A27 naar de Korporaal Van Oudheusdenkazerne in Hilversum vervoerd. Daar worden de resten geïdentificeerd.

Tijdens het passeren van de rouwstoet wordt het verkeer kort tegengehouden. Dat kan voor vertraging zorgen. Rijkswaterstaat roept weggebruikers op om niet te stoppen op de rij- en vluchtstroken. Ook langs de snelweg stilstaan wordt afgeraden, omdat dit tot gevaarlijke situaties kan leiden.

Bij de vliegramp met vlucht MH17 kwamen alle 298 inzittenden om het leven, onder wie 196 Nederlanders. Drie van hen zijn nog niet geïdentificeerd.

Vanaf 16.00 uur wordt de ceremonie rechtstreeks uitgezonden op NPO Nieuws.

Bij de Korporaal van Oudheusdenkazerne worden de resten geïdentifceerd

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl