Jonathan Joseph scoorde een try voor Engeland

Engeland opent Six Nations met zege op Wales

De rugbyers van Engeland hebben hun eerste duel in het zeslandentoernooi gewonnen. Engeland was in Cardiff met 21-16 te sterk voor Wales.

De thuisploeg vloog uit de startblokken en leidde na zeven minuten met 10-0 (try van Rhys Webb en een conversie en penalty van Leigh Halfpenny). De Engelsen knokten zich echter terug in de wedstrijd, al stonden ze bij rust nog wel met 16-8 achter.

Via een try van Jonathan Joseph en de conversie van George Ford bracht Engeland de spanning na rust snel terug (16-15). Wales betaalde de tol voor het hoge tempo uit de eerste helft en kwam na een uur voor het eerst op achterstand door een benutte penalty van Ford (16-18). De 21-jarige flyhalf werd een minuut voor tijd de man van de wedstrijd door ook zijn derde penalty van de avond tussen de palen te schieten.