Merkel, Poetin en Hollande bij het overleg in het Kremlin
NOS Nieuws

Gesprek Merkel, Hollande en Poetin was 'constructief'

Het overleg tussen de Duitse bondskanselier Merkel en president Hollande van Frankrijk met de Russische president Poetin is afgelopen. De regeringsleiders praatten in het Kremlin in Moskou over de crisis in Oost-Oekraïne.

Woordvoerders van Poetin, Hollande en Merkel noemden de gesprekken 'constructief'. Er wordt aan een gezamenlijke verklaring gewerkt over de uitvoering van het bestand van Minsk. Dat werd in september vorig jaar overeengekomen, maar niet nageleefd.

Kremlin-woordvoerder noemt gesprek Poetin, Merkel en Hollande 'constructief'

Kremlin

Aan het eind van de middag kwamen Merkel en Hollande aan in Moskou. Ze reisden direct verder naar het Kremlin waar ze urenlang met Poetin spraken.

Zondag zullen Merkel en Hollande telefonisch verder overleggen met Poetin. Aan dat telefonisch overleg doet ook de Oekraïense president Porosjenko mee.

Gisteren spraken de twee leiders al in Kiev met Porosjenko. Ze hadden een voorstel bij zich om de oorlog in het oosten van Oekraïne te beëindigen. Na afloop van het overleg met de Oekraïense president wilden Merkel en Hollande niets kwijt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl