NOS Nieuws

Constantijn adviseur eurocommissaris

Prins Constantijn is deze week begonnen met zijn nieuwe baan. Hij is sinds 1 februari speciaal adviseur van vicevoorzitter Ansip van de Europese Commissie, die de portefeuille digitale interne markt beheert.

De prins bevindt zich daarmee op bekend terrein. Hij werkte tot oktober als kabinetschef van toenmalig eurocommissaris Neelie Kroes, die belast was met digitale agenda.

Constantijn, de jongere broer van koning Willem-Alexander, werkt ook in Nederland. Hij is sinds begin dit jaar vicevoorzitter van StartupDelta, dat innovatieve startende bedrijven op weg helpt. Neelie Kroes is voorzitter en zij heeft Constantijn meegenomen uit Brussel.

Rondreis

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft verder bekendgemaakt dat Constantijn een Eisenhower Fellowship heeft gekregen. Hij mag in april en mei rondreizen door de VS om experts en geleerden te ontmoeten en kennis op te doen over zijn vakgebied.

Elk jaar worden er dertig mensen onderscheiden met een Eisenhower Fellowship. De Amerikaanse oud-generaal Colin Powell is voorzitter van de raad van bestuur van de Eisenhower Fellowships.

Constantijn is de dertiende Nederlander die een Eisenhower Fellowship krijgt sinds het programma in 1953 van start ging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl