De leider van Boko Haram met zijn strijders in een videoboodschap.
NOS NieuwsAangepast

Boko Haram slaat toe in Niger

Strijders van de Nigeriaanse terreurorganisatie Boko Haram hebben vandaag een grensplaats in buurland Niger aangevallen. Het is de tweede aanval van de militanten op een buurland in een week. Woensdag doodden ze tientallen mensen in het noorden van Kameroen.

De militanten moesten de strijd staken toen troepen van Niger met luchtsteun van Tsjadische gevechtsvliegtuigen hen terugdreven. Het leger van Niger zegt 109 strijders van Boko Haram te hebben gedood.

Zeker vier soldaten zouden zijn omgekomen bij de strijd met de rebellen uit Nigeria.

De aanval vond plaats in de grensplaats Bosso, in de regio Diffa. Tsjaad stuurde daar honderden manschappen naartoe om Niger te helpen Boko Haram buiten de deur te houden.

Buurlanden

NOS-correspondent Bram Vermeulen zegt dat de terreur van Boko Haram zich steeds meer richt op buurlanden van Nigeria, die meedoen aan de strijd tegen de terreurgroep en die ook financieren. "Boko Haram laat hiermee zien dat dat niet straffeloos gaat (...) en dat ook buurlanden onder de aanslagen te lijden zullen krijgen."

Boko Haram wil in het noordoosten van Nigeria en in delen van Kameroen, Tsjaad en Niger een kalifaat stichten. Het afgelopen jaar heeft de terreurgroep zeker 10.000 mensen gedood.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl