NOS Sport

Hogenkamp baalt van reserverol

Haarhuis passeert Hogenkamp in Fed Cup

Tennisster Richèl Hogenkamp baalt van haar reserverol bij de Fed Cup-ontmoeting tussen Nederland en Slowakije, komend weekend in Apeldoorn. De Doetinchemse was verrast toen captain Paul Haarhuis haar donderdag mededeelde dat de keuze op Arantxa Rus viel.

"Ik was klaar om honderd procent voor het team te geven, dan is het een teleurstelling als het anders loopt", zei Hogenkamp vrijdag na de loting in Apeldoorn. "Je hebt er geen invloed op, het is de keuze van Paul en dat is zijn goed recht."

Ervaring

Rus kreeg van Haarhuis de voorkeur boven Hogenkamp op grond van haar ervaring - ze stond al eens in de derde en vierde ronde van een grand slam - en haar goede kwaliteiten op gravel. "Ik speelde de afgelopen periode op hardcourt in Australië", erkende Hogenkamp. "Maar ik ben professioneel genoeg om binnen een paar dagen aan gravel te wennen."

Hogenkamp tankte in januari veel vertrouwen tijdens haar trip door Australië, waar ze onder meer het hoofdtoernooi van de Australian Open bereikte. "Deze beslissing is niet goed voor m'n zelfvertrouwen, maar ik weet dat ik goed bezig ben."

"Knop moet om bij Richèl"

Haarhuis kon begrip opbrengen voor Hogenkamps teleurstelling. "Richèl had erop gerekend dat ze zou spelen, dus ze mag teleurgesteld zijn. Daar heb ik geen moeite mee. Maar straks moet de knop om", eiste de captain van de Doetinchemse.

"Teleurstelling is goed, maar ze kan dit weekend misschien nog belangrijk voor ons worden. Dus ik wil dat ze straks weer met dezelfde intensiteit op de baan staat te trainen", aldus Haarhuis.

Dubbelspel

Hogenkamp staat zondag nog voor het dubbelspel op het programma, maar het is de verwachting dat Kiki Bertens haar plaats inneemt zodra deze vijfde en laatste partij van belang wordt.

De Nederlandse kopvrouw Bertens opent zaterdag de interland met een partij tegen Anna Schmiedlova. Daarna neemt Rus het op tegen de Slowaakse kopvrouw: Magdalena Rybrikova.

Programma Fed Cup - Apeldoorn

NederlandSlowakije
Kiki BertensAnna Schmiedlova
Arantxa RusMagdalena Rybarikova
Kiki BertensMagdalena Rybarikova
Arantxa RusAnna Schmiedlova
Richèl Hogenkamp/Michaëlla KrajicekAnna Schmiedlova/Magdalena Rybarikova

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl