NOS Nieuws

V&D: winkels maandag gewoon open

De winkels van V&D gaan maandag gewoon open, zo laat een woordvoerder van het warenhuis weten. Het bedrijf reageert hiermee op berichten dat V&D maandag failliet gaat, tenzij er 40 miljoen aan kostenbesparingen worden doorgevoerd.

Investeerder Sun Capital, eigenaar van V&D, liet eerder weten 40 miljoen euro in het bedrijf te willen steken als er ook 40 miljoen euro wordt bezuinigd op huurkosten en personeel. De advocaat van V&D zou hebben gezegd dat dit voor maandag moet gebeuren, anders gaat het bedrijf failliet.

V&D zegt geen informatie te willen delen over die gesprekken: "Maar de winkels zijn aanstaande maandag gewoon open." De advocaat van V&D Willem-Jan van Andel bevestigt dat de winkels hoe dan ook open blijven: "wat er ook gebeurt komende week."

Plan in de maak

De partijen zijn momenteel druk in overleg over een plan dat het bedrijf overeind moet houden. "Er wordt gepraat over een oplossing tussen de grote verhuurder IEF Capital en V&D," zegt één van de verhuurders.

Jos van de Mortel bezit drie panden van V&D. Sceptisch is hij nog wel. "De plannen moeten wel iets rigoureuzer zijn dan pappen en nathouden." De houding van Sun Capital is tot dusver niet erg vertrouwenwekkend."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl