Erben Wennemars
NOS Schaatsen

Wennemars: chemie ontbreekt tussen Wüst en Timmer

Erben Wennemars vermoedt dat gebrek aan chemie de reden is van de breuk tussen Ireen Wüst en Team Continu. De oud-schaatser en analist van NOS Sport vindt dat Wüst op een nette manier haar afscheid van de ploeg heeft bekendgemaakt, maar denkt dat er meer aan de hand is dan louter sportieve redenen.

Wüst maakte vanochtend bekend dat ze na dit seizoen de samenwerking met Team Continu verbreekt. "Er is geen conflict. Ik mis de sportieve uitdaging af en toe. Ik wil weer met mannen trainen", was de uitleg van de viervoudig olympisch kampioene.

Wennemars vindt het net als iedereen verrassend. "Dat het nu gebeurt, dat vooral", zegt hij. "Heel mooi allemaal. Een fantastisch verhaal. Alle lof voor Ireen. Heel chique hoe ze dit zo doet. Maar ze wil gewoon niet de vuile was buiten hangen. En dat is te begrijpen."

De verstandhouding is gewoon niet goed.

Erben Wennemars

"Ze riep telkens dat ze het naar haar zin had, maar nu blijkt het anders te zitten. Er is meer aan de hand. Als je het echt naar je zin hebt, dan ga je niet weg. De verstandhouding is gewoon niet goed. De chemie ontbreekt tussen Marianne Timmer, Gianni Romme en Wüst."

Hoe het nu verder moet, weet Wennemars ook niet. "Het is bij meerdere ploegen onrustig. Bij Lotto-Jumbo, de ploeg van coach Jac Orie, is het onduidelijk wat er gebeurt met de vrouwen. Ik weet niet welke ploeg nu geschikt voor haar is. Vorig jaar duurde het lang voordat ze een ploeg had gevonden."

Wennemars hoopt dat het rustig blijft bij Team Continu. "Want er komen nog belangrijke toernooien aan. De hoogtepunten van het seizoen. Ze heeft die rust dan wel nodig."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl