Messi denkt dat het mislopen van de wereldtitel hem de rest van zijn leven zal achtervolgen
NOS Voetbal

Messi heeft rest van zijn leven spijt van WK-finale

Het WK in Brazilië houdt Lionel Messi nog vrijwel dagelijks bezig. De winst op Oranje in de halve finales noemt de aanvaller een van de mooiste momenten uit zijn loopbaan, maar van dat gelukkige gevoel was een paar dagen later niets meer over.

De met 1-0 van Duitsland verloren WK-finale zal Messi tot in lengte van jaren achtervolgen. Dat zegt hij in een gesprek met de wereldvoetbalbond FIFA. "We hadden de kans om wereldkampioen te worden. We zullen er de rest van ons leven spijt van hebben dat we die niet pakten."

Onder indruk van Oranje

De sterspeler van FC Barcelona en Argentinië blikt in een interview op het YouTube-kanaal van de FIFA terug op het WK-voetbal. Desgevraagd zegt Messi zich nog goed te herinneren dat het Nederlands elftal al snel indruk op hem maakte.

"We keken naar Nederland-Spanje omdat er twee geweldige ploegen tegen elkaar speelden en we daarom wisten dat het een goede wedstrijd zou worden. Maar het werd een geweldige wedstrijd met een resultaat (5-1) dat niemand verwacht had", zegt Messi terwijl hem de Nederlandse goals worden getoond.

We waren ongelooflijk blij dat we Oranje versloegen en de finale haalden

Lionel Messi

Iets later wordt de strafschoppenserie in de halve finale tussen Oranje en Argentinie in beeld gebracht. Er verschijnt een lach op het gezicht van de Argentijn. "Of het mijn allermooiste moment was weet ik niet, maar het was zeker geweldig om de finale te bereiken."

"Nederland had een spectaculair team met goede spelers. Op sommige momenten stonden we onder druk, maar we slaagden erin om het op strafschoppen aan te laten komen en door te gaan. We waren ongelooflijk blij."

Dan wordt zijn blik serieuzer. De finale komt ter sprake. "Wat kan ik zeggen... Het is gewoon jammer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl