Duizenden Grieken verzamelden zich bij het parlementsgebouw in Athene
NOS Nieuws

Grieken demonstreren tegen ECB

In Athene hebben duizenden Grieken zich vanavond verzameld voor het parlementsgebouw om steun te betuigen aan de Griekse regering en te demonstreren tegen de Europese Centrale Bank (ECB).

De demonstratie volgde na een oproep op sociale media toen bekend werd dat de ECB de geldkraan naar Griekenland volgende week verder dichtdraait.

"Dit is de eerste demonstratie vóór de Griekse regering. We hebben eindelijk een regering die zijn verkiezingsbeloften wil waarmaken en de belangen van ons land verdedigt", zei een demonstrant tegen het Franse persbureau AFP.

Nee tegen chantage

Ook in Thessaloniki, in het noorden van Griekenland, gingen mensen de straat op. Ze hadden spandoeken bij zich met de leus 'Nee tegen chantage door de ECB'.

Grieken gingen in Athene de straat op

Het lukte de Griekse premier Tsipras en zijn minister van Financiën vandaag niet om de steun van Duitsland te krijgen voor hun aanpak van de Griekse crisis. Volgens de Duitse minister van Financiën Schäuble gaan de Griekse voorstellen helemaal de verkeerde kant op en moet Griekenland eerst de bestaande afspraken nakomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl