Het hotel waar het misbruik plaatsvond
NOS Nieuws

Verdachte loverboyzaak pleegt zelfmoord

Een van de verdachten in de loverboy-zaak in Valkenburg heeft zelfmoord gepleegd. Het gaat om de man die als eerste werd opgepakt, melden Limburgse media. Hij werd in oktober vorig jaar op heterdaad betrapt in een hotel in Valkenburg met het 16-jarig meisje om wie de zaak draait en haar pooier.

Het Openbaar Ministerie heeft bevestigd dat een van de verdachten zichzelf van het leven heeft beroofd. De man heeft dat gedaan omdat hij niet meer opgewassen was tegen de stress door de affaire, melden regionale Limburgse media. Het OM kan dat niet bevestigen.

Jarenlange gevangenisstraf

Het meisje is mogelijk misbruikt door tachtig mannen. In de prullenbak in de hotelkamer van het hotel vond de politie tientallen condooms. Het DNA-materiaal wordt gebruikt om verdachten te identificeren.

Toen de zaak in de openbaarheid kwam liet het OM weten aanhoudingen van verdachten zonder discretie af te handelen. "Menig huwelijkspartner zal verrast worden door de politie aan de deur", zei de woordvoerster van het OM.

Mannen die hebben betaald voor seks met de minderjarige kunnen tot vier jaar cel krijgen. De 21-jarige pooier kan 12 jaar gevangenisstraf krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl