Koningin Fabiola
NOS Nieuws

Pijnlijke fout in bedankje na overlijden Fabiola

Er is een pijnlijke fout geslopen in de bedankkaart die koning Albert en koningin Paola stuurden naar mensen die hun steun hadden betuigd na het overlijden van koningin Fabiola. Daarin staat koningin Paola, in plaats van Fabiola.

"Hunne Majesteiten Koning Albert II en Koningin Paola danken u van harte voor de troostende woorden die Zij mochten ontvangen naar aanleiding van het overlijden van Hare Majesteit Koningin Paola", staat op de kaart. De kaart is volgens Belgische media mogelijk naar honderden adressen gestuurd.

Het bericht werd verstuurd vanuit paleis Belvédère, waar Albert en Paola wonen. Dat staat los van het Huis van de huidige koning Filip. Die zou volgens Belgische media niet hebben geweten van het versturen van de kaart.

Het is niet de eerste keer dat Albert en Paola handelen zonder Filip op de hoogte te stellen. Toen prins Laurent vorig jaar ernstig ziek was, schreef koningin Paola daarover een brief aan de media, zonder medeweten van Filip. Ook gaf het voormalig koningspaar daarna een tweedelig televisie-interview zonder medeweten van koning Filip.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl