Tot diep in de nacht stond het vast op A50
NOS Nieuws

Noord-zuidligging brak A50 op

Rijkswaterstaat had gisteren geen schijn van kans op de A50. Doordat een sneeuwbui recht over de weg trok, was er met geen mogelijkheid goed te strooien, legt de Verkeersinformatiedienst uit.

De sneeuwbui trok gisteren van noord naar zuid over het land. De A1, A12 en A28 werden ook geraakt, maar doordat die wegen oost-west lopen, werd maar een klein gedeelte getroffen.

"Omdat de bui van noord naar zuid trok, volgde de bui perfect de route van de A50. Hierdoor werd een groot stuk snelweg van de A50 bij Oss wit", schrijft de VID.

Dooien en vriezen

Doordat de temperatuur inmiddels boven het nulpunt was gekomen en er al was gestrooid, dooide de sneeuw snel. Maar na de bui werd het snel weer kouder en vroor het smeltwater vast op de weg.

Rijkswaterstaat kon de weg nauwelijks strooien en sneeuwvrij houden, omdat het verkeer door de sneeuwbui tot stilstand was gekomen. Daardoor werd zout niet ingereden en stonden de strooiwagens van Rijkswaterstaat vast in de file.

Automobilisten kwamen zo urenlang vast te zitten op de spekgladde weg, die uiteindelijk maar werd afgesloten. Pas in de loop van de nacht kon de weg weer worden vrijgegeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl