NOS Nieuws

Bergers ingezet op spekgladde A50

File op de A50

Ook nu de avondspits al uren is afgelopen, staan er nog kilometerslange files op de A50 bij Oss. Oorzaak is de gladheid. Volgens de Verkeersinformatiedienst is de weg "een ware ijsspiegel". De weg is bij Veghel in noordelijke richting afgesloten. Er worden bergers ingezet om vrachtwagens weg te slepen.

De weg is zo glad geworden doordat de sneeuw van eerder vanavond is ingereden en het nu weer vriest. In de richting van Eindhoven stond even na 22.00 uur ruim 20 kilometer file en in de andere richting 9 kilometer.

Ook op de A59, die op de A50 aansluit, staat file. Bij het knooppunt Hintham is een omleiding ingesteld.

Automobilisten wordt aangeraden om de regio Oss te mijden. Op verschillende plaatsen zijn auto's van de weg gegleden.

Strooien

Rijkswaterstaat strooit wel, maar vanwege de files kan dat niet overal. Door de weg af te sluiten, moet de gladheid beter worden bestreden. Vrachtwagens die de weg blokkeren doordat ze geen kant op kunnen, worden weggesleept.

Tijdens de avondspits leidde de sneeuw ook elders in het land tot problemen. Onder meer op de A28 bij Nunspeet en de A12 bij Ede-Wageningen stonden lange files. Met ruim 350 kilometer file was het de drukste avondspits sinds de jaarwisseling.

Ook vannacht en morgenochtend moeten weggebruikers rekening houden met sneeuw en gladheid. De Verkeersinformatiedienst verwacht een zware ochtendspits.

Op de website van de ANWB is te zien dat het bij Oss nog om 22;00 uur muurvast staat

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl